Wyroby z „Masarnia pod lasem”

Wyroby z "Masarnia pod lasem"

„Masarnia Pod Lasem Anny i Zdzisława Wiklaków to rodzinna firma, której tradycja wyrobów wędliniarskich sięga trzech pokoleń. Niepowtarzalny smak kiełbas, szynek, pasztetowej to zasługa dobrego surowca oraz przekazywanej z ojca na syna receptury.
Podstawą dobrego smaku wyrobów jest mięso wieprzowe, które pozyskujemy z własnej hodowli. Trzoda karmiona jest paszami zbożowymi pochodzącymi z własnych upraw. Wyroby robione raz w tygodniu, bo najważniejsza jest ich jakość i zadowolenie klienta. Stosowanie od lat tej samej, sprawdzonej receptury, naturalnych przypraw oraz ziół, a także tradycyjny sposób robienia wędlin daje gwarancję dobrego smaku.
Produkowana kiełbasa radoszycka, pachnąca dymem o wyraźnie wyczuwalnym smaku przypraw i aromacie czosnku, wyróżnia się specyficznym smakiem i zapachem charakterystycznym dla kiełbas wędzonych. Kiełbasa radoszycka zyskała duże uznanie nie tylko wśród stałych klientów. Została doceniona w ogólnopolskim konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2009 r. Otrzymała w nim I nagrodę za najlepszy produkt pochodzenia zwierzęcego, a porducent obecnie ubiega się o wpisanie jej na Listę Produktów Tradycyjnych.

zdjęcie wykonano w sklepie Tygiel Smaków – Triasowa 4, Kielce

51.0434196 N, 20.282613099999935 E

Komentarze (0)

Dodaj komentarz

 
}