Finał „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Finał "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów"

W dniu 17 czerwca 2012 Parku Etnograficznym w Tokarni odbył się regionalny finał XII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Nagrody finału XII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”:

szynka z beczki – zakłady mięsne Zychowicz Daleszyce,
kiełbasa swojska z Gatnik – Kazimierz Płyta,
twaróg z Pierzchnicy – Gminna Mleczarnia w Pierzchnicy,
miód kazimierski akacjowy – Miodowa Spiżarnia Waldemar Słupik,
dżem rabarbarowy z sadu „Danków” Agata i Dawid Piechota,
pasternak pińczowski – Beata Drukała i Koło Gospodyń Wiejskich Dębiany,
czosnek z Wełcza – Koło Gospodyń Wiejskich Wełcz,
chleb karbczag – gospodarstwo agroturystyczne „U Zosi” Zofia Sułek,
burocorz bogoryjski – Ryszard Pańczyk,
nalewka „proboszczówka” – Koło Gospodyń Wiejskich „Korytniczanki”,
farsz jarski „grzybowiak” – Gabriela Szewczyk z Koła Gospodyń Wiejskich Grzybowa Góra

50.771565 N, 20.45127530000002 E

Komentarze (0)

Dodaj komentarz

 
}