Nowość z dnia 15.02.2010

Pod zdjęciem pojawiła opcja Kasuj - zgłoś propozycję, Jeżeli 5 osób to zrobi zdjęcie będzie usunięte. Na razie użytkownik będzie miał możliwość jego poprawy.
Proszę o opinię

Portret użytkownika Szarack
User offline. Last seen 1 tydzień 7 godzin ago. Offline
Zmiany

Witam.
Opcja kasowanie zdjęć przez użytkowników rzeczywiście może wśród niektórych budzić poczucie "krzywdy" i zniechęcać do współpracy w tworzeniu tej galerii.
A może zrobić dokładnie na odwrót. Po akceptacji fotki przez określoną liczbę użytkowników trafia ona do galerii i wtedy to jest wyróżnienie dla autora. Aby uniknąć pewnych nieciekawych sytuacji np TWA proponowałbym aby wśród akceptujących musiał być Redaktor Naczelny i przynajmniej jedna osoba z redakcji... :)
Wiem, że występują i takie sytuacje, że pod bardzo marną fotką jest super ciekawy opis miejsca. Myślę że można zrezygnować z obowiązku zamieszczenia zdjęcia, może wtedy być puste okienko - po kiego pięknie i zachęcające miejsce zobrazować "szpetną" fotografią. Redakcja chyba może zamieszczać fotkę jednego autora a opis innego... :)
I jeszcze jedno - jak by była możliwość blokowania oceniania fotografii to ja od czasu do czasu na pewno bym skorzystał z tej opcji.
Szarack

Portret użytkownika pawelz
User offline. Last seen 3 godziny 5 min. ago. Offline
Jeżeli będzie dużo głosów

Jeżeli będzie dużo głosów przeciw to usunę ta opcje - po 1 marca.
Nad drugim pomyślę - technicznie jest to możliwe - ale co zrobić ze starymi ?
Wyłączenie oceniania - pozwala innym wyrazić swoją ekspresję - poza tym oceny porządkują zdjęcia w galeriach tematycznych

Portret użytkownika Sarbe
User offline. Last seen 6 tygodni 7 godzin ago. Offline
opcja "kasuj"

Witam!

Z prawdziwą przyjemnością oglądam wszystkie zdjęcia. Są lepsze,są i słabsze,jednak nie jestem zwolenniczką opcji "kasuj" przez użytkowników.
Jak ludzie potrafią być złośliwi,przekonałam się niejednokrotnie, myślę
że wiele osób również miało niemiłe przygody w internecie.

Ze swej strony mogę jedynie napisać ,które zdjęcie podoba mi się, nigdy nie zgłoszę natomiast do skasowania,chyba że będzie przekraczać dobre obyczaje.
Decyzję co do wartości i jakości fotografii zostawiłabym raczej właścicielowi witryny.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
S.

Cudze chwalą,swego nie znają....
Kocham te swoją ziemię świętokrzyską.